Pitti Uomo: Street style

Sommer 2016

Pittti Uomo: Mændenes modemekka

Pitti Uomo er navnet på den legendariske, halvårlige messe for herremode i Firenze. Messen handler om at se, hvad der rør sig indenfor herremode – men for mange handler det i dén også om at blive set. Modebloggere, designere, first movers og ildsjæle med dyb passion for herremode strømmer til denne halvårlige happening, hvilket er med til at gøre det til et af de bedste steder at spotte trends og lade sig inspirere.

Tendenserne er mange, for stilen er ganske individuel – nogle prangende, andre elegante og underspillede. Alligevel har vi påtaget os den opgave at give et overblik over – eller rettere et indtryk af – hvad der rør sig på Pitti Uomo i Firenze. Se med her, hvor vi har samlet et udvalg af street style til inspiration.

 

Loafers

Ja, sneakers er et populært skovalg, men den absolut mest trendende skotype må siges at være loafers – og gerne med kvaste. De fleste foretrækker en brun eller sort variant i skind, men der ses også mere unikke og eksperimenterende typer i farvet skind og andre materialer.

loafer_3

Farverig

Mændene på Pitti Uomo er alt andet end farveforskrækkede. Til tider kan de sågar med rette sammenlignes med påfugle. Nogle lader et stykke beklædning – ofte jakken – tage opmærksomheden, mens andre går ‘all in’ med et stærkt farve statement fra top til tå.

pang_2
pang_1

 

Blå

Farven blå har længe toppet hitlisten indenfor herremoden, og det varer ved når man kaster et blik på gadestilen på Pitti Uomo. Farven er til stadighed den mest populære, hvad end det gælder casual- eller formal wear. De hyppigste nuancer kan bedst beskrives som kongeblå, mens de to poler; dyb, marineblå og den iøjefaldende, højblå ‘Italian blue’ er populære.

blue1

blue2

 

Dobbeltradet

Til sammenligning med modebilledet i Danmark vælger en overvældende stor andel af mændene på Pitti Uomo at iklæde sig dobbeltradede jakker – altså jakker med to rækker af knapper fortil. Ligesom med de enkeltradede jakker ser vi et bredt spektrum af farver indenfor denne type.

dobbeltradet_3

dobbeltradet_ekstra

Tern

Tern er meget karakteristisk for gadebilledet på Pitti Uomo. Både farverige, opsigtsvækkende typer og mere underspillede, elegante varianter ses i hobetal. Det er i særdeleshed jakkerne som er ternede, men også bukser, veste og habitter.

pitti_tern_5

pitti_tern_8

 

Sandfarvet

Mængden af lyse habitter bemærkes i særdeleshed. Nuancerne går fra lys beige til cremefarvet, ligesom materialevalget også svinger fra uld til hør- og bomuldsvarianter. Vi iagttager også talrige kombinationer af hvide eller cremefarvede bukser stylet med en klassisk, blå jakke eller en mere farverig variant. Enkelte kaster sig også ud i hvide jakker – gerne dobbeltradet.

sand_2

sand_1

 

Grøn

En af det helt store tendenser indenfor alt fra habitter, jakker, strik, overtøj og accessories er farven grøn. Den ses i et væld af nuancer – fra army og støvede varianter til dybere juvelfarver og flaskegrøn. Kort sagt er farven grøn værd at holde et skarpt øje med, hvad end det gælder formal- eller casual wear.

groen_2

groen_1

Panama hatten

Det mest populære stykke hovedbeklædning er helt afgjort panama hatten – eller nært beslægtede varianter. Hatten ses hyppigt brugt som prikken over i’et i et sommerligt look med lyse chinos.

panama_ekstra

panama_2

Italian socks

Med ‘Italian socks’ menes ingen sokker – og det er ekstremt populært. Det sommerlige, sokke-løse look går også ekstrem godt til loafers, der som nævnt også er en af de helt store tendenser.

italian_socks_3

 

Runde solbriller

Solbriller er en absolut favorit accessory på Pitti Uomo – hvilket naturligvis også hænger sammen med det solrige vejr. Der ses mange varianter, men en bemærkelsesværdig tendens er, at andelen af runde brilleglas fylder mere og mere i gadebilledet.

runde_solbriller_2

Get the look

Stilen på Pitti Uomo udmærker sig, som illustreret ovenfor, ved at være ganske farverig, meget individuel og mere ‘modig’ end gadestilen herhjemme. Så hvad gør man, hvis man søger unikke styles som dem mændende på Pitti Uomo iklæder sig?

Det bedste bud er at få tøjet fremstillet Made to Measure. Meget af den street style vi ser på Pitti Uomo er nemlig ganske unik og tilpasset efter personlige præferencer til udtrykket.

Hvis du er interesseret i mulighederne for at skabe dit eget Pitti Uomo-inspirerede look, så læs mere om Made to Measure her eller kontakt afdelingen for Made to Measure her og hør mere om mulighederne.

 

Please note: 
Copyright © All photos are property of Troelstrup 

  • Ingen varer i indkøbskurven.