Få mere glæde af dit jakkesæt ved at kombinere delene med din øvrige garderobe. Vi guider med et par eksempler på, hvordan du kan style jakke og bukser fra din habit.

Guiden er skrevet med henblik på udvalget i store størrelser til mænd, men principperne er naturligvis de samme uanset størrelse.

 


 

01. Business as usual

Første styling er det helt klassiske habit-look. Habitjakke og habitbukser kombineret med en business skjorte, slips, pochette i jakkens brystlomme og sko i glat skind. Med andre ord: Business as usual.

Sørg altid for at tøjet passer dig. Ikke kun i bredden, men også i længden. Armelængden skal være i orden og det samme gælder benlængden på bukserne. Er ærmer og bukseben for lange giver det et sjusket udtryk. Hvis de er for korte ligner det, at dit tøj er krympet i vask. Spørg altid gerne om hjælp, hvis du er i tvivl, og brug lidt ekstra på at få tøjet tilrettet hos en professionel skrædder.

 

 

Udvalg i store størrelser til mænd:

 

Habitter
Jakkesæt fås fra Digel i str. 3XL til 7XL i korte, regulære og lange størrelser (alt efter hvor høj du er og dermed bl.a. hvor lange bukseben og ærmer skal være). Herudover fås jakkesæt også fra Eduard Dressler i str. 3XL og 4XL i korte, regulære og lange størrelser.

Tip: Jakker og bukser kan også købes seperat i udvalgte styles. Vi anbefaler, at du køber et ekstra par bukser med til din habit, da bukserne oftest slides mere end jakken.

Se også: Shop jakkesæt i store størrelser

 

Business skjorter
Business skjorter fås fra Eton i str. 47 til 51.
Herudover fås skjorter også fra Eterna i str. 47 til 52.

Tip: Når du køber business skjorter finder du størrelsen ved at måle rundt om din hals (og lige lægge en centimeter til, så du kan trække vejret). Det vil f.eks. sige, at du skal have str. 49, hvis du måler 48 cm. omkring halsen, der hvor skjortekraven sidder.

Se også: Shop business skjorter i store størrelser

 


 

02. Mix and match

The Broken Suit er en betegnelse, der bruges om at bryde sin habit op for dermed at bruge jakke og bukser seperat og gerne i kombination med dele fra andre habitter. Et eksempel herpå ses nedenfor, hvor vi har taget jakken fra den blå habit og kombineret med et par grå bukser fra et andet jakkesæt. Resultatet er et mindre formelt men stadig yderst velklædt look.

 

 

Udvalg i store størrelser til mænd:

 

Habitbukser
Som nævnt kan du sagtens købe habitbukser seperat.
Fra Digel fås de i størrelse 3Xl til 7XL og fra Eduard Dressler i str. 3XL og 4XL. Bukserne sælges oftest både i korte, regulære og lange størrelser, så du kan få dem så de passer til din benlængde.

Se også: Shop habitbukser i store størrelser

 

Uldbukser
Du kan også købe uldbukser, der har samme look som bukserne fra et jakkesæt, men hvor der ikke hører nogen jakke til.
De fås fra Digel (str. 3XL til 7XL) og Eduard Dressler (3XL og 4XL) samt fra Meyer i størrelse 3Xl til 7XL – og også her kan du oftest får dem i 3 forskellige længder alt efter hvor lange bukseben du har brug for.

Se også: Shop uldbukser i store størrelser

 


 

03. Chinos and no tie

For et casual smart look så brug jakken fra din habit sammen med en mere casual skjorte. Nedenfor har vi valgt at style looket med en skjorte med kinakrave, men du kan f.eks. også bruge en oxfordskjorte med button down krave (fås bl.a. fra Ralph Lauren og Lacoste). Kombiner med chinos og rustikke hverdagssko i skind (vi har valgt at par i ruskind med en kraftig sål). Giv gerne bukserne et opsmøg for at understrege lookets casual tvist. Spring slipset over, men husk en pochette i jakkens brystlomme for at give looket lidt detaljerigdom.

 

 

Udvalg i store størrelser til mænd:

 

Casual skjorter
Flere brands har ofte casual skjorter med i deres kollektioner. Ralph Lauren er dog en af de brands, som særligt er kendte for deres udvalg af casual skjorter i store størrelser (og sommetider også i lange størrelser). Ralph Lauren bruger deres egne betegnelser for størrelser, men du kan få skjorter, der svarer til størrelse 3Xl til 5XL.
Lacoste har også skjorter i mere afslappede designs i deres kollektion i store størrelser til mænd. Her kan du shoppe i str. 3XL (47 og 48 i kravemål) og 4XL (49 og 50 i kravemål).
Paul  & Shark er kendt for en meget maritim stil og har ofte casual skjorter i farverige tern og navy, hvide og røde nuancer. Paul & Shark kan du oftest shoppe skjorter fra i str. 3XL til 5XL.

Se også: Shop casual skjorter i store størrelser

 

Chinos
Chinos og bomuldsbukser kan du shoppe i store størrelser fra Eurex og Troelstrup fra tr. 3XL og op til str. 7 XL i udvalgte styles.

Se også: Shop chinos i store størrelser

 


 

04. Knitwear and sneakers

Skab et casual look ved at kombinere dine jakkesætsbukser med en oxfordskjorte, strik, sneakers og slips. Skjorte og slips trækker looket i den formelle retning, mens strik og sneakers hiver i den uformelle retning. Resultatet bliver et afbalanceret casual look, der er ganske anvendeligt til hverdag.

Sørg for at vælge nogle sneakers, der ikke er alt for sporty i udtrykket. Vi anbefaler f.eks. Garment Project eller Common Projects minimalistiske designs i skind.

 

 

Udvalg i store størrelser til mænd:

 

Strik
Udvalget af strik i store størrelser er stort og alt efter ønsker til farve, design og kvalitet er der mange muligheder at vælge mellem. Brands såsom Ralph Lauren, Paul & Shark og Lacoste har altid strik med i deres kollektioner i store størrelser til mænd. Alt afhængig af hvilken style du leder efter kan du finde strik i O-hals, V-hals eller cardigan-designs fra str. 3XL til 5XL fra Ralph Lauren og Paul & Shark og op til str. 6XL fra Lacoste.

Se også: Shop casual skjorter i store størrelser

 


 

05. T’ and jeans

Skab et kontrastfyldt look, hvor du kombinerer jakken fra din habit med en enkel T-shirt, jeans og casual sko. Jakken bliver det formelle tvist, der dresser dit afslappede T-shirt/jeans look op. Looket er f.eks. godt til en casual middag, hvor der hverken er lagt op til  formel stemning med habit eller ren afslapning. “Den gyldne middelvej” til afslappede sociale sammenhænge om man vil.

 

 

Udvalg i store størrelser til mænd:

 

T-shirt
Det største udvalg af T-shirts i store størrelser til mænd finder du fra Lacoste (str. 3XL til 5XL) og Ralph Lauren (str. 3XL til 6XL – afhængigt af style).

Se også: Shop t-shirts i store størrelser

 

Jeans
Shop i jeans i store størrelser til mænd fra Eurex og Brax (str. 3XL til 6XL dvs. fra 42 til 47 tommer  livvidde) i flere benlængder. Fra disse mærker kan du finde varianter i blå denim, men også jeans i andre farver.

Se også: Shop jeans i store størrelser

 

Troelstrup tager forbehold for udsolgte produkter, prisændringer og slåfejl.
Ydermere gør vi opmærksom på at ikke alle produkter er tilgængelige i alle størrelser.